top of page

Hollyhout

Dutch Academy of Performing Arts

Middelbare school

About Us

Een Dynamisch Duo

Zoals velen al weten zijn Melissa en Sannah al enkele jaren bevriend, namelijk al vanaf de leeftijden 6 en 7 jaar. Maar hoe is deze vriendschap tot stand gekomen en hoe heeft dit uit de hand kunnen lopen tot een ijzersterk duo van twee echte ras-entertainers? 

Jeugd

Op jonge leeftijd stuurden onze ouders ons naar een theaterschool in Zoetermeer genaamd Warm Water Jeugdtheater (WWJ). Daar ontwikkelden wij onze passie voor musical, theater en performen. WWJ hoorde bij "Greg & Baud" en was één grote familie. Zo ook voor ons! Wij hadden elke zaterdag een uitlaatklep en onze ouders een rustdag. Waren we toen al een Siamese tweeling, of viel dat wel mee? Het viel op jonge leeftijd wel mee, maar het lot had al bepaald... Zonder dat wij er vanaf wisten speelden we tegelijk hoofdrollen in de twee producties van onze amateurgroep en ook deelden we een bijrol bij de grote productie van "Greg & Baud". Op video zagen wij alles nog een keer terug. We maakten dezelfde dans-fouten, we speelden altijd broer en zus of vriendinnetjes en stonden altijd naast elkaar. Het is pas een aantal jaar geleden dat deze puzzelstukjes in elkaar pasten. Wij hebben elkaar al jaren geschaduwd. 

In onze jaren op de middelbare school werden we pas echt hecht en onafscheidelijk, maar ook dit ging niet zonder slag of stoot. Doordat wij beiden erg slecht waren ingeschat door onze voormalige basisscholen zaten wij allebei op een te laag niveau. Wij waren er zwaar van overtuigd dat we geen goede leerlingen waren en stemden ermee in om basis/kader te volgen. Maar ook hier zaten we niet in dezelfde klas en we ontwikkelden onszelf als individuen. Wij krijgen vaak te horen dat we hetzelfde zijn, denken, doen en voorkomen, maar het zal je verbazen. Sannah zegt: 'Op de middelbare school kwam Melissa voor mij over als een echte populaire "have it all" mean girl.' Melissa was gek op merkkleding en liet niet over zich heen lopen. Sannah daarentegen? Zij was een echte gothic die niks wist van mode, ze was sociaal ongemakkelijk, een nerd en had alleen binnenpretjes. Laten we zeggen dat dat makkelijk was om mee te sollen. Sannah was de pesterijen zat en besloot naar een andere klas te gaan. En voilà, dat was de klas van Melissa. Melissa zegt: 'Ik kende Sannah natuurlijk al, maar had nooit gedacht dat ze me zo kon laten lachen.' Vanaf daar ging het hard. We gooiden alle zeilen om en startten beide een nieuwe fase in ons leven. De fase samen, want daarin waren we onverwoestbaar.

Na het behalen van ons VMBO diploma stonden we voor een keuze... wat nu? Voor veel leerlingen was dit een probleem en een vraag voor het leven. Wij wisten het meteen. Wij worden Allround Musical artiesten. Het was toch even slikken, ondanks intussen 10 jaar WWJ, 2 jaar vooropleiding "Cadenza", danslessen, privé zanglessen, pianolessen, extra theatervakken op school en ga zo maar door. Er zijn zoveel auditanten, scholen en keuzes. Zou Melissa dan toch toerisme gaan doen en Sannah verder naar HAVO? Welnee! We werden gewoon aangenomen bij de 'Dutch Academy of Performing Arts' in Den Haag. Melissa is een echte danseres en Sannah een komiek. Dit zorgde voor verschillende niveaus en uitdagingen. Zo schreef Sannah eigen nummers en ontwikkelde Melissa eigen dans-solo's. Toch bleven we onze weg naar elkaar terug vinden, zelfs toen Melissa er dik een half jaar uit lag vanwege blessures, operaties en een ziektebed. Sannah zegt: 'Die periode in het eerste jaar dat het slecht ging met Melissa was zwaar. Ik maakte stukken van haar huiswerk zodat ze bij kon blijven'. Gelukkig haalde ze het eerste jaar ondanks dat alles en stond ze fris in het leven klaar om te beginnen waar we waren gebleven. Dit zorgde voor kansen! Melissa deed een tour door Canada met de 'Sgt. Wilson Army Show', terwijl Sannah gave stages binnenhaalde, zoals zingen als solist op 'Het Spanjaardsgat Festival' in Breda. We schreven wel twee hele theatershows samen, nummers en begonnen met onze droom voor een eigen bedrijf 'HollyHout'.

HollyHout

Logo Hollyhout uitgesneden.png

De studie-tijd op DAPA was over. De grote-mensen-wereld lag aan onze voeten. Waren we daar bang voor? Jazeker. Doodsbang. Al snel hadden wij door dat musical een ingewikkeld wereldje is. Heb je geen bekende naam? Blijf dan maar thuis. We zaten avonden samen en daar was het plan! We zouden samen de wereld veroveren. Wij worden het nieuwe Hollywood in Nederland! Tada... HollyHout! Lig al je dubbel? Wij hebben er hard om gelachen en maakten de keuze een bedrijf te starten. Maar ja... met wat? Wie? Hoe? 'Wie' was makkelijk: wij samen. 'Wat' was wat complexer en is het nog steeds. Wij wilden namelijk alles! En dat deden we dus ook. We begonnen met shows ontwikkelen voor SnowWorld. Dat was puur geluk via een vacature en een bescheiden 'mogen wij zingen bij jullie?'. En daar was de act 'Anna & Wiennie'. Stoute schoenen aan en daar waren Jane & Jone bij MonkeyTown. Mensen zagen ons! Wilden ons boeken voor proeverijen, borrels, bijeenkomsten, bruiloften. We werden overspoeld met liefde en aanvragen. Toen de Rijswijkse Schouwburg directeur ons voor de zoveelste keer voorbij had zien huppelen, bood hij ons aan om een show bij hem in het theater te spelen met een beurs! We sprongen niet alleen een gat in de lucht, nee door heel het universum. Zo ook zagen de bandleden van de band Joost Mag Het Weten iets in ons. We kwamen op auditie en je raad het nooit.... We're in the band! HollyHout is dus van alles geworden. Van showontwikkelaars, cabaretiers, zangeressen naar musicaldocenten. Dan de laatste vraag. Hoe? Door samen te blijven. In elkaar te geloven en niet op te geven. En natuurlijk een beetje hulp van ouders, Jan Willem Hoekstra, lieve mensen om ons heen haha 

Wij geloven erin. In HollyHout. Jullie ook?

bottom of page